Pages

HYE SEMUA....WELCOME2 EVERYONE
TERIMA KASIH KERANA DATANG MELAWAT..Y(^_^)Y

About Me

My photo
Kedah, Malaysia
Nama aku Ummi. Aku suka senyum. Tak suka menangis. Impian aku nak hidup bahagia. Itu je. Yang lain aku tak kisah. O.o

Labels

Blogumulus by Roy Tanck and Amanda Fazani

Sunday, January 29, 2012

Broken Angel

video


Coret2: Layan~

Hari Wilayah..Korang Pergi Tak??

Okay Hai..eh lupa bagi salam la pulak...eksaited sangat nak bercerita....hehee


Okay2... Assalamualaikum semuaaaa...


Hari nie korang bernasib baik aku ada mood nak update belog. Heh!..xdak orang kisah pun kan..(^__^)Y


Okay hari nie aku nak bercerita pasal hari wilayah. Korang ada pergi tak sambutan hari wilayah hari sabtu lepas kat dataran merdeka?? Pergi? Hah..best kan..macam2 acara menarik korang boleh tengok..


Aku mula2 tanak ikut..ingat tak best..sekali member aku ajak...kebetulan dia ada kerja dengan team tv3..aku dengar2 apa lagik...tergedik2 lah nak ikut..boleh jumpa artis kn..hehe*nada gedik kelihatan disitu nampaknya..Haha


So seawal pagi la kitorang dah terpacak kat situ..percaya tak percaya..hari gelap lagi pun dah ramai orang kat sana..penuh dataran dengan pelbagai2 manusia dan jugak binatang..:P


Sebagai buktinya tengok lah gambar ni..hari pun gelap lagi kann..eh eh..macam horror pulak aku tengok gambar ni...("-_-)


Kalau korang ada tengok berita..mesti korang ada nampak aku kan..hahaha...gila perasan aku..ngeh2..
Tapi serius aku cakap..best sangat tengok perbarisan yang dorang buat..cantik..menarik..tertarik..dabooom!!..hahaha...kesimpulannya..fun sangat.


Pertunjukkan motor2 besar dengan motor2 kecik pun ada taw..abis berasap muka aku yang kebetulan duduk agak depan sekali..hehe..tapi puas.


Nie masa tarian apatah..pulun gila orang tu kibarkan bendera wilayah..hehe..aku pun kibarkan jugak..tetiba rasa sedih sebab macam dah khianati negeri kedah tercinta..hahaha..*bengong!


Aku asyik menyibuk je dekat dengan member aku..yelah..nk dekat dengan artis kan..hahaha..gedik gila aku..last2 dapat gak bergambar dengan AG Hot Fm. Kira boleh la kan..nak bergambar dengan PM xdapat..<3 <3


Tapi walaupun best tengok perbarisan semua..kejap je aku tercongok kat sana..selebihnya masa aku habiskan dekat pasar malam masjid india..hehehe..shopping la apa lagi..perabih mana yang ada..ngeeee~

Okay, cukup setakat itu..nanti aku cerita lagik yea..nak pergi bersiap. Malam nie aku dating..Haha.*Gatal betul anak dara ni. :)

Babai. Wassalam.

coret2: Selamat Hari Wilayah buat semua..isikan hujung minggu korang dengan aktiviti menyeronokkan macam aku yea...hehe..*tu pun orang ajak. Deeerrr...

Tuesday, January 17, 2012

Kerja..Kijo..Koje..Qeja..(^__^)

Hye..

Assalamualaikum semuaaaa..

Salam 1 Malaysia kawan2..Dah lama kan aku tak update belog ni? Sori2 mori okay..Aku bizi sangat..Aku kan pekerja yang dedikasi..Mana sempat update belog time kerja kan..*hehehe perasan lah pulak!

So, hari ni aku cuma nak share2 la sedikit pasal kerja aku..Walaupun takde lah best sangat..Tapi bagi aku, dunia kerja aku happy la...*eh iye ke???? Hahaha..betul, aku gembira sebab kawan2 sekerja aku semua best2. 

Kerja aku ni berkaitan precommissioning testing untuk sesebuah PPU ataupun PMU. Eh..eh Apakah itu PPU n PMU ni? PPU tu maksudnya pencawang pembahagi utama..then, PMU tu pulak maksudnya pencawang masuk utama...Okay setakat tu jer yea aku terang kan..Nak tahu lebih lanjut, korang gugel la sendiri eh..Hehe..

Kiranya sebelum sesebuah PMU ataupun PPU ni beroperasi..Aku dengan team aku *mak ai, macam penting je kerja aku ni..Hehehe.....Aku dengan team aku kena lah buat pengujian untuk semua geganti. Haha..Gila la lah, ayat melayu tulen tueee...:P

Testing relay, transformer...Semua tu termasuk dalam skop kerja aku la...Xpaham jugak? Meh aku tunjuk gambar..Baru2 ni aku buat pressure test untuk sebuah ppu. Ada la aku snap2 sikit,...


Nie setting nak wiring untuk pressure test la...Xpayah la aku explain eh..Malas lak rasa..Hahaha..Aku nak tunjuk gambar2 je..Boleh?...ngeh2..


Nie sapa nie?..Memang wayang semata2...Bajet wanita bekerjaya la kan..
Hahaha...


Nie lah menatang pressure test yang aku gitaw tadi. Hehe..Macam bentuk rumah api kan..


Opss..terover pulak aku bergambar..dengan pressure test pon leh jadik.. :P


Cuba teka aku buat apa? Aku tengah main sorok2 kat bawah switchgear kah!!..Hahaha..Xla, nie aku tengah pasang test plug. Ades..Punya lah ketat...Korang boleh tengok dari riak muka aku yang cun tun..hahaha...



Erm...ini pulak..si cantik manis..hahaha..gilak perasan. Taken by loved one (^__^)

Ok daaa..Itu saja dari aku untuk kali ini..Kepada kawan2 aku yang berbangsa cina dan sewaktu dengan nya...Happy Chinese New Year friends!!

Babai

Wassalam.

Coret2: Syukur pada yang Maha Esa atas segala nikmat Nya. Teruskan hidup dalam senyumannn...:)