Pages

HYE SEMUA....WELCOME2 EVERYONE
TERIMA KASIH KERANA DATANG MELAWAT..Y(^_^)Y

About Me

My photo
Kedah, Malaysia
Nama aku Ummi. Aku suka senyum. Tak suka menangis. Impian aku nak hidup bahagia. Itu je. Yang lain aku tak kisah. O.o

Labels

Blogumulus by Roy Tanck and Amanda Fazani

Friday, December 31, 2010

Contest Into The Mirror

Assalamualaikum...
Salam 1 Malaysia...


Helo..helo..mau kenal dengan siapa gerangan gadis kiut miut dalam pic in da mirror nih??
hah...klik (sini) untuk melawat dan berkenalan dengan cik Hifaz yea...kalau boleh join la same contest best yang dianjurkannyer..macam aku buat nie..hehehe
xpenah2 lagi aku join contest2 nie..kira baru first time la..disamping bergedik depan cermin, aku boleh jugak tambah kenalan kan..betul tak??
contest nie ada syarat penyertaannyerr...tapi sangat lah mudah..macam kacang jerr beb! (^_^) 
nie diaaa~

Syarat penyertaan:
1. Menginap di Malaysia.
2. Ada blog sendiri.
3. Terbuka kepada lelaki atau perempuan tanpa mengira had umur;

Cara untuk sertai??
Sila la berkunjung dan melawat cik Hifaz, nanti dia terangkan dalam belog dia kay..hehehe
hokayy!!
Nak tengok gambar yang aku pertaruhkan??..sabar2..
sekerool di bawah yea...
tada~

gambar nie aku hamek masa aku g bercuti dengan family kat kelantan...pergi melawat muzium melihat artifak2 bersejarah..nie one of da pic aku snap dalam muzium tuh..hahaha..bukan nk tengok barang2 sejarah kat dalam tuh..tapi boleh plak aku bergedik bergambo dengan adik2 aku..

berminat??
join lah same2 yea kawan2~~~

so, aku nak tag kawan2 aku yang kiut miut jugak:
  1. mia
  2. marya
  3. pinky
  4. tina

coret2:pertama kali masuk contest, rasa berdebar2 jantung ketika menaip entry nih..haha~

Wednesday, December 22, 2010

Mari Berkongsi Ilmu...

 Assalamualaikum kawan2...
Hari nie aku nak berkongsi seciput ilmu yang aku dapat semalam...semoga kita sama2 dapat keberkatan kay..
erm...
kalau kawan2 bagi salam dekat korang...selalunya korang jawab macam mana??
"waalaikumussalam"??
mestilah korang jawab macam ni kan..xkan "salam" jer...
ker ada yang jawab macam tu??
erk!!
x elok la...seeloknya kita jawab macam nie
"waalaikumussalam"...
bila kita jawab macam nie, Allah kurniakan pahala kepada kita sebanyak 10pahala..
tapi, korang nak banyak lagi x pahala??..ape kata korang tambah sikit lagi..
macam nie
"waalaikumussalam warrahmatullah"....
sekarang korang dah dapat 20pahala taw...nak lagi??
haa...korang tambah lagi sikit..
"waalaikumussalam warrahmatullahiwabarakatuh"...
sekarang korang dapat 30pahala...
banyak kan..(^_^)
xrugi kalau kita tambah..bukan ambik banyak masa pun kannn!!

okayy..sekadar berkongsi ilmu....

coret2:nak g buat kek batik..nyummy..

Tuesday, December 21, 2010

Layann...

Dah berapa hari eh aku cuti??
Dah berapa movie eh aku layan??
Dah berapa kilo eh berat aku??
haha..cuti nih..itu jerla kerja aku...
nak keluar melepak dengan kawan2...rasa malas la pulak
(sebenarnya fulus yang tidak mengizin kan..hehehe)
kesian aku kan...tapi best jugak, dapat spent great time together with my brothers and sisters..
buat kek batik...belajar masak(improve skills..bukan new beginner yea!!)..
pastu
 aku dan adik2 bersama mengusik mama..
sori ma, kakak sedikit nakal...hehe
dalam2 happy ada la jugak kerisauan, owh...how about my PSM..how i am gonna start it?..
nantilah pikir..banyak masa lagi..
erm, nak marathon movie dulu..(^_-) ----->tengok, nie lah sebab aku asyik dalam kerisauan..hurm
*sigh

 gambar ni xde kaitan sebenarnya..sekadar menyerikan entry..hahaha

coret2: dah bertambah sikit pengetahuan..Alhamdulillah..*wink wink

Monday, December 13, 2010

Akhirnya mereka pulang jugak dengan selamattttt..(^_^)

Hari nie 12hb Dis...and aku baru jer sampai rumah pagi tadi..penat2..tapi penat aku hilang bila i see they are smiling at me..waka waka...and i'm sooo happy to see my lovely parents. They just comeback from Mecca..syukur sangat meraka pulang dengan selamat..so kali ni aku nak hupload la a lil bit pictures of them di sana..enjoy it!!*hahaha..macam artis lak mereka..

here is my lovely parents..actually the women in green and a men in a grey shirt okayy..menunggu for departing flight..waktu nie, aku xdapat datang hantar..
sedey!! (T_T)


this my father..bergambar kenangan di masjid


see...my mom at Bukit Uhud..berhampiran dengan bukit ni adalah perkuburan para syuhada.

 mama tengah sibuk membeli belah


 my parents at Medina


 abah dan rakan2 nyer sedang menikmati teh di ladang kurma


 and meanwhile...my mom walk around sambil bershopping..kurma la lagik yea ma..:p


 mari2 beli kurma..sedap di makan begitu saja!!


 bergambar di masjid Quba'...the first mosque built by our prophet, Muhammad SAW


 pokok kurma yang unik..berbuah di batangnya...and here my mom said..most of people pray here so that they can get children if they difficult to. bukan berdoa kat pokok tu yea kawan2..jgn salah faham..


 nie sekali lagi permandangan di bukit Uhud..see..banyak kan gerai yang dimonopoli pak2 arab..yela, dah tempat mereka kan...


 Subahanallah..Kaabah  (#^_^#)


 hope i can be there too one days..


 ramainya hamba Allah membanjiri Mekah untuk menunaikan haji..subahanallah..


 mom, you missed camera..!!
hehe..here my mom said, everyday Allah turunkan 120 syafaat untuk setiap hambanya di dalam masjidil haram ni..60 syafaat untuk sesiapa yang tawaf mengelilingi Kaabah..40 syafaat untuk sesiapa yang bersolat 2 rakaat di dalam masjid..and 20 syafaat untuk sesiapa sahaja yang memandang kaabah..


 sweet..miss you both 


abah n mama di ladang unta..


abah n mama dalam flight perjalanan pulang ke Malaysia



coret2: welcome home haji zulkipeli and hajah zarina..miss both of you..*sori yea kawan2..pic i xde because this story is all about my parents..hehehe

Thursday, December 2, 2010

::Yeay!!::

Cepat jer masa berlalu
sedar2 dah 2 paper lepas...
Alhamdulillah okay LAH jugak jawab tadi..


BestFreeDesign.Com border=

tapi still ada la yang xpuas hati,
huh!, abaikan...
yang penting aku happy..hehehe..

BestFreeDesign.Com border=

Well, sekarang tinggal lagi 2 paper..can't wait to finish it!!
sekarang aku nak membuta..ganti balik tido xcukup semalam..dan semalam lagi!
BestFreeDesign.Com border=

esok baru belajo tuk next paper

wish me luck!

 thanks love,
BestFreeDesign.Com border=

 mmuaahhxxss..

coret2: i know that i'm not a perfect for you..but can u understand how hard i tried to be??
<sekadar luahan.>
BestFreeDesign.Com border=