Pages

HYE SEMUA....WELCOME2 EVERYONE
TERIMA KASIH KERANA DATANG MELAWAT..Y(^_^)Y

About Me

My photo
Kedah, Malaysia
Nama aku Ummi. Aku suka senyum. Tak suka menangis. Impian aku nak hidup bahagia. Itu je. Yang lain aku tak kisah. O.o

Labels

Blogumulus by Roy Tanck and Amanda Fazani

Saturday, October 8, 2011

Kisah di KFC Pendang, Kedah...

Assalamualaikum..


hye semuaaa...


Baru balik pekan sabtu  tadi (kind of macam pasar malam version siang). Teman mak aku soping barang basah. Panas woo pendang nie. Panas gak mata ni ushar mamat2 ensem.*haha gatai


Okeh. Apa aku nak share kat sini bukan pasai aku soping ikan temenu (ejaan pakcik juai ikan kt pasar td untuk ikan temenung@kembung) sekilo ke, udang setengah kati ke apa...apa yang aku nak share nie adalah sesuatu yang aku rasa lawak la..hahaha..once korang baca, aku rasa korang pon akan gelak jugak..^O^


Untuk pengetahuan semua, kawasan pendang yang sejahtera tempat aku membesar ni actually baru ada KFC..O.o 


Yeaa, aku taw, tempat lain dah bertahun ada kn...biasalah, kawasan kampung kn..hehehe...


So, untuk golongan anak2 muda, dorang okay lah kalau dalam bab2 nak membeli2 ka nak mengOrder ka..yang jadi masalahnya, golongan tua ni..erm, paham2 jelah kan...


Erm, kalau tak paham jugak..korang baca setori bawah ni...hahaha*aku puas berguling atas katil tadi pas baca...


Sebelum aku copy paste setori ni, aku tunjuk dlu yea pic KFC Pendang..^__^


nie la KFC pendang idaman kalbu.HAhA

nie ceritanya yang aku copy paste dari fesbuk aku...di share kan dari mbe aku..

Lokasi : KFC Pendang

cashier : makan sini ka bawa balik?


pakcik : makan kat sana.(tunjuk meja)..patot ramai..pakat duk makan kat sini..

cashier : err..maksud saya..makan di meja dalam kedai ni atau bungkus bawa balik?

pakcik : ooo..habes tu kalau bungkus tak bawa balik.dia terbang balik rumah pakcik seniri ka.bungkus.

cashier : err..ok..pakcik nak set yang mana?

pakcik : yang setsi ada tak??

cashier : err..maksud saya..pakcik bule pilih set set yang sedia ada kat belakang saya ni.(tunjuk).ada yang 2 ketol ayam.ada yang 3 4 ketol..dia sekali dengan ayaq..bla bla bla..

pakcik : pakcik nak beli ayam setengah kati ja.makcik hang nak buat serunding raya esok..

cashier : pakcik..kat sini juai ayam yang dah siap digoreng la..bukan mentah.

pakcik : kalau camtu..beli teloq ayam dah la.depa kalut nak buat kueh tart..aku mana reti nak beli barang kueh camna..haru btoi.

cashier : errr..err..teloq ayam pon takdak..yang ada ayam goreng ja..makan ratah cicah dengan sos camtu ja..

pakcik : hang pilih ja la yang mana pon..ishh..pakcik tak reti nak pilih pilih ni..yang mana pon takpa.

cashier : pakcik ada berapa orang kat umah?

pakcik : pakcik sorang.anak ada 4 orang.makcik hang maseh sorang..

cashier : ok..kalau camtu saya bagi pakcik dinner plate 2 ya..air nak air gas yang mana ka?

pakcik : huuu..pakcik takleh minum ayaq gas ni.satg reja kentut..angin..teh o suam ka kopi tarik takdak ka?

cashier : takdak..takpa saya bagi milo ais kat pakcik.ada nak tambah wedges ka?

pakcik : huu?natang apa tu?

cashier : kentang goreng.senang creta..cucur ubi.

pakcik : ha bule la..bagi cucur ubi seringgit cucur pisang seringgit..campur..kerak boh lebih..

cashier : err…ok ok..(segan layan)

cashier : semua sekali RM 34.50..

pakcik : tu dia aih..mahal gila..ayam berapa ketoi?(buka plastik tengok)..6 ketoi ja sampai 30 lebih..p market bule beli ayam 3 ekor.tak mai dah.(buka wallet bayaq)

cashier : err err..terima kaseh pakcik..datang la lagi..

pakcik : tak kelapaq mai dah.

Orang tua tak makan makanan segera, sebab tu sihat tak de penyakit. Mana la tak terkejut dengan harganya..

Haha..lawak kan, tapi bila pikir2 balik, kesian jugak kat pakcik ni kn? *tapi ada btui ka situasi ni? ka rekaan je tuk gelak2? ngee~

Nampaknya itu saja yea dari aku,semoga bertemu lg.Haha, gila skema

ok bai,

wassalam.

Coret2: Minggu depan aku dah start kje kt KL, okay warga KL, tggu kedatangan ku..Hahaha. Mereng!

10 comments:

  1. Sgt lawak cita ni. :D:D:D
    Tahniah anda dapat keja, tapi tak pulak cakap keja pe?:)
    Tahniah ya. Jauhnya kl ngan kedah. selamat maju jaya dgn keja anda.

    ReplyDelete
  2. Tq,
    Alhamdulillah.kje yg berkaitan apa sy blaja.
    tq skali lg yea. :)

    ReplyDelete
  3. Awak belajar apa ya? :-)
    SO keja apa?
    Ur welcome.

    ReplyDelete
  4. Engineer la. What's position ?. u got work in gov or swasta sector.
    Btw, congratez ya. Cepat dapat keja yer. :-)

    ReplyDelete
  5. hehe, kuli dkt site je.:p
    thanx yea..

    ReplyDelete
  6. Saya pn one of the engineer jugak la. that's why la saya tnya awak position ape. mmg la kuli lain la kalau ade company sendiri. :)

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Site engineer keja cmna mane yer?
    Salam perkenalan jugak puan engineer.

    ReplyDelete
  9. sy blom start lg la..:P
    encik engnr msti lg tahu...share2 la...:)

    ReplyDelete